Menü Bezárás

Bársonyvirág – Tagetes

A bársonyvirág virágainak színe a sárga szinte minden árnyalatában megtalálható: a citromsárgától a kénes, narancsos árnyalaton át egészen a sötét narancssárgáig. Közös jellemzőjük a nagy tűrőképesség: teljes napsütésben, mérsékelt öntözéssel még a nyár végén is virít, amikor többi virágunk már elszáradtan kókadozik a kertben. Egészen az első téli fagyokig díszíti kertünket.

Büdöske elnevezését jellegzetes illatanyagáról kapta, amely nagyobb tömegben valóban kissé kellemetlen lehet, viszont innen ered a környezetre gyakorolt pozitív hatása: olajmirigyeiben tárolt illatának köszönhetően féreg- és rovarrisztó hatású. Konyhakerti szegélynövényként biokertekből, természethű kertekből nem hiányozhat. Vegyesen ültetve kártevőriasztó és talajjavító szerepük miatt fontosak, míg sárga virágaik vonzzák a beporzó rovarokat, pillangókat. (edenkert.hu)

Készleteink folyamatosan változnak, ezért kérjük érdeklődjön elérhetőségeinken az aktuálisan rendelhető növényekről! A listában jelenleg még nem szereplő fajták beszerzése is lehetséges. Kérje árajánlatunkat!