Menü Bezárás

Datolyaszilva – Diospyros kaki

A datolyaszilva alacsony termetű gyümölcsfa, mely legfeljebb 15 méteresre nő meg, de a kertekben jellemzően általában 4-5méter magas. Lombhullató fa, így ősszel elveszti leveleit, ám a levelek még ezelőtt elszíneződnek, így a nyarat követően a fa új, dekoratív arcát mutatja. A levelek bőrneműek, fényesen sötétzöldek. A fa lombkoronája szellős, laza szerkezetű, enyhén gömb formájú. Az összképet tekintve a hurma faként kifejezetten mediterrán jellegű, vidám hangulatú, az átlagos gyümölcstermőknél jelentősen szebb, esztétikusabb fa.

A datolyaszilva virágzása májusban esedékes, ami azért előny, mert ilyenkor már ritkák a hajnali fagyok, melyek kárt tehetnének a növényben ebben a fejlődési szakaszban. A virágok egyébként kisméretűek, 2-3 centiméteresek, nem különösen jelentősek.

A datolyaszilva gyümölcse alma méretű, gömbölyded, olykor enyhén szögletes termés, mely sárgás, narancsos színezetű.

A gyümölcs érési ideje az ősz dereka. A gyümölcsöt vékony héj borítja, belül pedig édes gyümölcshús rejtőzik. Állaga a sárgabarackéra emlékeztet, de egyesek szerint a paradicsomhoz is hasonlít, persze nem az ízét tekintve, hiszen kellemesen édes!

Készleteink folyamatosan változnak, ezért kérjük érdeklődjön elérhetőségeinken az aktuálisan rendelhető növényekről! A listában jelenleg még nem szereplő fajták beszerzése is lehetséges. Kérje árajánlatunkat!